Uutiset

Suunnittelupöydältä kylpyhuoneeseen: Four Reasons Originalin tarina

1.12.2020,

Tiedän, että elämä voi olla yhtä aikaa ihanaa, surullista, hauskaa, tylsää, mutkatonta ja monimutkaista. Kun tulee tiettyyn ikään, alkaa väkisinkin miettiä, mikä on kaiken tämän tarkoitus. Minulle se tapahtui täyttäessäni 20. Kysyin itseltäni, mitä aion jättää jälkeeni tähän maailmaan.

Päätin, etten voi ikuisesti huiskia päämäärättä tukasta tukkaan, vaan minun on tehtävä jotain merkittävää ja kehittyä parhaimmaksi versioksi itsestäni. Päätin tutustua itseeni syvällisemmin ja aloittaa matkan kohti pysyvää muutosta.

 

Tiedä, mitä haluat.

Kun tavoittelee muutosta, on tärkeää pysyä uskollisena juurilleen. Olen siitä onnellisessa asemassa, että vuosien varrella olen saanut tutustua moniin erilaisiin ihmisiin. Minulla on paljon hyvän päivän tuttuja, kavereita ja sydänystäviä, jotka kaikki pitävät minusta juuri sellaisena kuin olen. Olen aina ollut porukan vitsiniekka, enkä ole jaksanut ottaa elämää niin vakavasti… sellaisesta tyypistä on kai helppo tykätä!

Teinivuosieni päättyessä tajusin, että on aika alkaa ottaa enemmän vastuuta – ei pelkästään itsestäni, vaan myös muista. Ennen saattoi riittää, että sain jutuillani hymyn ihmisten huulille ja joskus jonkun jopa nauramaan ääneen, mutta tällä kertaa tahdoin enemmän. Aloin pohtia, mitä näkyvää voisin tehdä tämän maapallon ja ympärilläni olevien ihmisten eteen.

Siitä se ajatus sitten lähti. Keräsin yhteen unelmatiimin: tuoteasiantuntijamme Pian, kemistimme Sadun ja ostajamme Einen. Päätimme yhdessä, että jatkossa suusta menee alas pelkkää priimaa. Ei mitään eläinperäistä, vain vegaanista. Enemmän laadukkaita raaka-aineita, vähemmän mitään turhaa.

Laitoimme stopin myös ympäristön kuormittamiselle ja sovimme, että jatkossa päälle vedetään vain kierrätettyjä materiaaleja. Päätimme, ettemme ala perässähiihtäjiksi vaan kuljemme etujoukoissa, muita kannustaen ja inspiroiden. Lopuksi löimme kättä päälle, että kaikki mitä tehdään, tehdään täysillä.

Olet mitä syöt.

Muutos lähtee sisältä, kuten kemistimme Satu Kruus ja tuotekehittäjämme Pia Nurmi jaksavat aina muistuttaa. Suunnitelmarunkomme saatuaan he ryhtyivät saman tien hommiin ja alkoivat ideoida minulle entistä parempaa ruokavaliota yhdessä raaka-ainetoimittajiemme kanssa. Satun ja Pian kriteerit olivat tiukat: kaiken tuli olla vegaanista, mieluiten lähellä tuotettua ja ennen kaikkea tehokasta.

Pian Four Reasons -studiolta löytyi purkkitolkulla erilaisia sekoituksia, joita testailtiin ja haisteltiin koko perheen voimin kapellimestari Pian johdolla. Studiolla riitti vilinää, kun aineita levitettiin, hierottiin ja suihkutettiin kaikenlaisiin hiuksiin – jokaisen hiuslakan, shampoon, hoitosuihkeen ja vahan tuli olla käytännön tilanteessa toimivaksi todettu. Koostumus, viskositeetti, tuoksu, vaahtoavuus: tavoitteena tuote, johon ei voi olla rakastumatta.

 

Tukka hyvin, kaikki hyvin.

Se joka väittää, ettei ulkonäöllä ole väliä, ei tainnut nähdä tyyliäni 90-luvulla. Onneksi minun ei enää tarvitse huolehtia ulkonäöstäni yksin! Tyyliasiantuntijoinani toimivat Eine, Pia, Veikko ja Mira – yhteistyössä on voimaa.

Ostaja Eine Piirainen vastaa yhdessä Pia Nurmen kanssa pulloissani käytetyistä materiaaleista, jotka nyt muutoksen koittaessa menevät kerralla kaikki uusiksi. Vanhojen materiaalien tilalle on hankittu uusinta uutta: biopohjaista, kierrätettävää sokeriruokomuovia, jota valmistuu sokerituotannon sivutuotteena. Pienempi hiilijalanjälki, kyllä kiitos!

Kymmenen vuotta samaan kuosiin pukeutuneena kaipasin todella tyylimuutosta, jossa avukseni riensivät Pentagon Designin suunnittelija Pia Thurman ja pari läheisintä perheenjäsentäni, Veikko Kastemaa ja Mira Suurnäkki. Tekstisuunnittelijamme Mira ja visuaalisesta ilmeestä vastaava Veikko ovat vähän samanlaisia sekopäitä kuin minäkin, joten tunteideni sanoitus ja kuvitus onnistuu heiltä hyvin. ”Even my attitude has an attitude” on yhteinen mottomme.

Jokaisella meistä oli omat ajatuksensa siitä, miltä minun pitäisi näyttää, jotta piilevät kykyni ja persoonani tulisivat parhaiten esiin. Siksi suunnittelijamme Pia piirsikin kymmeniä eri vaihtoehtoja, jotka esittelimme kaikille minut tunteville toivoen, että he kertoisivat omat mielipiteensä. Lopulta kuitenkin päädyimme valitsemaan uuden tyylin täysin fiilispohjalta: törmäsimme designiin, joka herätti meissä kaikissa vahvan tunteen: ”Tämä se on.”

Sen oikean lookin löydyttyä suunnittelijan työ vasta alkoi. Erilaisia asukokonaisuuksia alkoi syntyä hurjalla vauhdilla, ja Pialla ja Veikolla oli täysi työ pysyä värimäärittelyissä mukana. Värilastuja saapui tehtaalta tarkastettavaksi toinen toisensa jälkeen, kunnes kaikki hurmaavan herkullisessa, upouudessa ulkoasussa oli lyöty lukkoon.

 

 

Ensin työ, sitten huvi.

Minkä tahansa muutoksen aikaansaaminen elämässä vaatii sinnikkyyttä ja työtä: ei riitä, että suunnittelee muuttuvansa tai visualisoi lopputuloksen. Meistä jokaisen täytyy olla valmis painamaan hiki hatussa töitä määränpäänsä saavuttamiseksi.

Olen päässyt seuraamaan työtä pelkäämättömien suomalaisten uurastusta läheltä jo pienestä pitäen. Synnyinpaikallani Vantaalla, ISO 14001 -sertifioidulla tehtaalla työskentelee päivittäin kymmenittäin henkilöitä varmistamassa, että kaltaiseni näkevät päivänvalon. On kemistejä, laborantteja, laitoshuoltajia, materiaalivastaavia ja tuotantotyöntekijöitä, joista jokaisen työpanos on tärkeä.

Kuten kaikki tärkeät tavoitteet elämässä, myös tämä muutos vaati pienempiä välitavoitteita ja -tarkistuksia. Laboranttiystäväni Jesse Valkila auttoi minua pysymään valitsemallani polulla tekemällä jatkuvia testauksia koko projektin ajan. Hän nappasi näytteitä, tutki niiden pH-arvon ja viskositeetin, tarkasti raaka-aineet ja laittoi minut lämpökaappiin mikrobitarkastukseen. Kuulostaa järeän luokan terveystarkastukselta, mutta mitäpä sitä ei oman ja muiden hyvinvoinnin eteen tekisi.

Kun tunsin olevani valmis, Osazee Agbonogieva ja Joni Kuronen kollegoineen kiersivät minulle ja sisaruksilleni vielä korkit päähän ja pakkasivat meidät matkaan. Kuljimme juhlallisesti linjastolla, joka pyörii 100 % uusiutuvalla energialla, ja lähdimme maailmalle suomalaisten käsien kautta. Voin käsi sydämellä sanoa, että tunsin sillä hetkellä suurta ylpeyttä juuristani.

 

 

Kohti ääretöntä ja sen yli!

Tiedätkö sen tunteen suuren elämänmuutoksen jälkeen, kun koet vihdoin olevasi taas eheä ja voit todeta onnistuneesi? Se tunne, kun tiedät, ettei mikään voi pysäyttää sinua. Silloin mennään eikä meinata!

Kaikkien näiden vuosien jälkeen koen, että minulla on valtavasti annettavaa ympärilläni oleville ihmisille. Olen löytänyt elämälleni tarkoituksen: haluan tehdä huonoista hiuspäivistäsi hyviä ja niistä hyvistä entistäkin parempia. Tahdon päästä jokaiseen kotiin ja kampaamoon tekemään arjen hiusrutiineista helpompia ja hauskempia. Missioni toteuttamisessa minua vie eteenpäin perheeni: 48 intohimoista myynnin, markkinoinnin, koulutuksen ja logistiikan ammattilaista.

Olisi ihanaa saada sinut mukaan tälle matkalle. Odotamme jo varastolla logistiikkapäällikkö Petri Koskisen kanssa, että vihdoin kuulisimme sinusta. Laita siis viestiä tai tartu puhelimeen, niin olen luonasi tuossa tuokiossa. En malta odottaa yhteisiä seikkailujamme ja kaikkea sitä, mitä tulemme yhdessä saavuttamaan.

 

Original

 

 

Huomio!

×

Tätä tuotetta ei voi lisätä enempää ostoskoriin