Vastuullisia tuotteita koko elinkaaren ajan

Hiusten laittaminen ei ole välttämätöntä. Ilmankin voisimme elää – tai niin jotkut väittää.

Hiuksilla on kuitenkin valtava vaikutus siihen, millaisena koemme itsemme. Ne ilmentävät persoonaamme ja juuriamme, ne tekevät fiiliksen: hyvä hiuspäivä on hyvä päivä (harmi, että tämä sääntö toimii myös käänteisenä).

Siksi ei ole “ihan sama”, millaisia hiustuotteita käytämme. Vastuullamme on olla omalta osaltamme mukana edistämässä vastuullista tuotantoa ja kestävää kulutusta. Pitkäjänteinen kehitystyömme tähtää tuotteisiin, joiden koko elinkaari on rakennettu vastuullisiin, kestävään kehitykseen pohjautuviin valintoihin.

Tutustu vastuullisuusohjelmaamme ja vuoden 2023 vastuullisuustyöhömme alla olevasta linkistä.

TUTUSTU VASTUULLISUUSRAPORTTIIN TÄSTÄ

Vuoden 2023 saavutuksiamme

Kolme vuotta sitten aloitimme systemaattisen vastuullisuustyön luomalla YK:n kestävän kehityksen tavoitteisiin perustuvan vastuullisuusohjelman. Vaikka olemme saavuttaneetkin merkittäviä tuloksia, tiedostamme, että vastuullisuustyö on jatkuvaa ja vaatii vielä vuosien työtä. Tässä viime vuoden merkittävimpiä saavutuksiamme:

  • Siirryimme Four Reasons Optima -värituubeissa kierrätysalumiinin käyttöön säästäen alumiinia vuositasolla kuusi tonnia.
  • 40 % vuonna 2023 myytyjen Four Reasons -tuotteiden muovipakkauksista oli kierrätysmuovia tai biopohjaista muovia.
  • Vuoden 2023 aikana myydyistä Four Reasons -tuotteista 30 % valmistettiin Suomessa tehtaallamme, jossa käytämme 100 % uusiutuvaa energiaa.
  • Onnistuimme vähentämään yrityksen omien autojen käytöstä aiheutuvia päästöjä 18 % siirtymällä sähköautoihin.
  • Vuoden 2023 loppuun mennessä 80 %* toimittajistamme oli allekirjoittanut sitoumuksensa eettiseen toimintaohjeistoomme.
  • Saavutimme henkilöstötutkimuksessa eNPS suositteluindeksin 43.

Vastuullisuustavoitteemme

YK:n kestävän kehityksen ohjelma on asettanut kunnianhimoiset tavoitteet maapallon suurten ympäristöä ja eriarvoisuutta koskevien ongelmien ratkaisemiseksi.

Four Reasons on sydämellään mukana näissä talkoissa. Yhteiskuntavastuu on erottamaton osa liiketoimintaamme ja strategiaamme. Se on päivittäisiä valintoja ja konkreettisia tekoja.

Olemme valinneet YK:n kestävän kehityksen tavoitteista kolme teemaa, joihin erityisesti keskitymme:

🥰 Terveyttä ja hyvinvointia

🐰 Vastuullista kuluttamista

🌍 Ilmastotekoja

#1 TERVEYTTÄ JA HYVINVOINTIA

Kampaamoalan ammattilaisilla on tärkeä rooli asiakkaidensa hyvien hiuspäivien mahdollistajina. Parturi-kampaajien työ on kuitenkin sekä fyysisesti että henkisesti kuormittavaa. Alan ammattilaisten kumppanina koemme vastuuksemme huolehtia, että arkemme sankarit jaksavat työssään.

Tavoitteenamme on kampaamoalan hyvinvoivimmat asiakkaat. Käytännön toiminnassamme tämä tarkoittaa, että teemme valintoja, jotka edesauttavat kampaamoalan ammattilaisten taloudellista, terveydellistä ja henkistä hyvinvointia. Mittaamme onnistumistamme vuosittain teettämällämme hyvinvointitutkimuksella.

#2 VASTUULLISTA KULUTTAMISTA JA TUOTANTOA

Four Reasons -hiustuotteet on valmistettu vegaanisista raaka-aineista ja pakattu mahdollisimman ympäristöystävällisesti. Tuotteidemme laatu, turvallisuus ja vastuullisuus on meille tärkeää.

Muutamia asioita, joita olemme jo tehneet:

Kaikki Four Reasons -tuotteemme ovat täysin vegaanisia. Kyllä, niin kampaamoalan ammattilaisten käyttöön tarkoitetut tekniikkatuotteet kuin kaikki nämä: Four Reasons Original, Four Reasons Professional, Four Reasons No Nothing, Four Reasons Color Mask, Four Reasons Nature.

Yhtäkään Four Reasons -tuotetta tai niiden raaka-aineita ei ole testattu eläinkokeilla. Tuotteidemme raaka-aineina käytetään tunnettujen eurooppalaisten toimittajien raaka-aineita, joita ei EU:n lainsäädännön mukaan saa testata eläinkokeilla.

100 % pakkauksistamme on kierrätettäviä ja 41 % kaikkien Four Reasons -tuotteidemme muovipakkauksista on joko kierrätys- tai biomuovia. Käytämme tuotteiden lähetyksessä laatikoita, jotka ovat 85 % kierrätyspahvia ja 100 % kierrätetyistä materiaaleista valmistettua täytepaperia sekä pakkausteippiä. Lähetyksemme saattavatkin näyttää hieman rujoilta mutta tapanamme ei ole tuhlata ympäristöä tyyliseikkoihin – kauneutta on monenlaista, myös pakkauksissa!

#3 ILMASTOTEKOJA

Me Four Reasonsilla olemme mukana ilmastotalkoissa ja kuljemme tavoitteellisesti kohti hiilineutraalia liiketoimintaa.

Koko konsernimme yhteinen ilmastotavoite on kiinteistöjen, kuljetusten ja liikkumisen hiilineutraalius vuoteen 2035 mennessä. Tavoite on rajattu näihin kolmeen osa-alueeseen, koska fossiilisten polttoaineiden vähentäminen on tärkein keino ilmastonmuutoksen pysäyttämiseksi ja näiden osa-alueiden kautta pystymme siihen toiminnallemme parhaiten vaikuttamaan. Four Reasons pyrkii saavuttamaan tavoitteen konsernin vauhtia nopeammin, jo vuoden 2029 loppuun mennessä. Vuonna 2022 laajensimme päästölaskentaa kattamaan myös Scope 3:n työmatkaliikenteen, liikematkustamisen ja meidän maksaman rahdin.

Vastuullisuusraportti

Oletko niitä, jotka oikeasti jaksavat perehtyä aiheeseen ajan kanssa? Mahtavaa!

LUE KOKO VASTUULLISUUSRAPORTTI

Blogit

Huomio!

×

Tätä tuotetta ei voi lisätä enempää ostoskoriin