Tuotteet Uutiset

Luomassa uutta – tarina Bio-Molecule Repairin™ takana

Four Reasons

Uusi teknologiainnovaatio Four Reasons Professional Bio-Molecule Repair™ tuo markkinoille uuden tavan ajatella hiusten korjaamista ja suojaamista. Miten tällaiset innovaatiot syntyvät? Kurkataan Four Reasonsin tuotekehitysjohtaja ja senior kouluttaja Harri Paanasen mieleen, kun hän selittää taustoja tuotekehityksen takana.

Lähtökohdat kuntoon

Harri istuu Four Reasonsin studion tuolilla levollisen näköisenä. Kun aihealue siirtyy uusiin tuoteinnovaatioihin, Harrin silmissä välkähtää välitön innostus:

”Haluamme olla kampaajan tukena luomassa kampaamoissa myytäviä lisäpalveluita keskittyen meidän ydinosaamiseemme, hiuksiin.”

Mitä tällaiset lisäpalvelut voivat olla? Kampaamoissa tehdään paljon erilaisia käsittelyjä hiuksille, joten lisäpalveluiksi tarvitaan hiusta suojaavia ja rakennepaikkaavia tuotteita. Tarve on olemassa: asiakkaille on jo tuttua, että tällaisia palveluita on saatavilla ja hiusta vaalentavat tai värjäävät asiakkaat osaavat jo odottaa tiettyjä lisäpalveluita kampaamokäynneiltään. ”Tehohoidot, ammattilaisen konsultaatio ja ammattitason tuotteet luovat asiakkaille lisäarvoa, jota voi saada vain kampaamoista”, Harri selventää.

Ideasta tuotteeksi

Harrin mukaan tuotekehitys alkaa yleensä taustatutkimuksesta: ”Teemme usein kampaajille kyselyitä heidän tarpeistaan ja ongelmistaan, mutta on myös ongelmia, jotka tiedostetaan, mutta niitä ei välttämättä osata sanoittaa.”

”Tänä päivänä tehdään paljon vaalennuksia ja erilaiset käsittelyt kerrostuvat hiuksiin, mikä johtaa helposti hiusten ylirasittumiseen. Tähän haasteeseen lähdimme kehittämään ratkaisua ja hahmottelemaan mahdollisimman toimivaa tuotetta kampaamokäyttöön”, Harri summaa.

Tuotekehityksellä oli selkeä visio siitä, mitä uudelta tuotteelta odotetaan: ”Tiesimme heti alkuun, että tuotteiden käyttötavan täytyy olla mahdollisimman yksinkertainen ja nopea, eivätkä tuotteet saa pidentää kampaajan työhön käyttämää aikaa. Tuotteen pitäisi olla muutakin kuin yhteen toimintoon tai asiaan keskittyvä.”

Tuotekehitysprosessi

Harri muistelee koronapandemian alkuvaiheessa aloitettua tuotekehitysprosessia: ”Saimme ensimmäiset testinäytteet ja testasimme niitä ilman suojausmaskeja. Tuotteet kävivät ikävästi henkeen sekä testaajalla että mallilla, joten annoimme tietysti palautetta kemisteille. Kävi ilmi, että labrassa tuotetestaus oli tapahtunut ainoastaan maskit päällä! Tämän vuoksi kunnon tuotetestaus on äärimmäisen tärkeää.”

Pitkä tuotetestaus ja yhteistyö kemistien kanssa mahdollistaa sen, että kehityskaaren aikana ehditään todella kehittämään tuotetta ja lisäämään siihen uusia ominaisuuksia, joita kehityksen alkuvaiheessa ei olla huomioitu.
Testauksen alkuvaiheen ensimmäiset reaktiot valoivat Harriin uskoa: ”Teimme puolipäätestejä ja keräsimme malleilta palautetta. Mallit eivät tienneet heille tehdyistä hoidoista, mutta he havaitsivat heti, että Bio-Molecule Repair™ -puoli hiuksista oli sileämpi ja hyväkuntoisemman oloinen verrattuna puoleen, johon näitä tuotteita ei ollut käytetty. Silloin tiesin, että näistä tulee hitti.”

Testaa ja totea itse

Bio-Molecule Repair™ Protect Spray

Bio-Molecule Repair™ Shampoo

Bio-Molecule Repair™ Treatment

Bio-Molecule Repair™ Serum

Hius tarvitsee suojausta ja korjausta

Markkinoilla on jo saatavilla runsaasti tuotteita, jotka keskittyvät hyvin tehokkaastikin hiuksen rakennetta ylläpitävien tärkeiden sidosten suojaamiseen ja korjaamiseen – kukin tuote omalta kannaltaan. Harrin mukaan Four Reasonsin tuotekehitys lähti ratkaisemaan hiuksen suojausta kokonaisvaltaisemmin, sillä hiuksessa tapahtuu niin paljon muutakin kuin yhden sidoksen vaurioita. Ratkaisuksi löytyi lopulta kokonaisvaltaisempi hiuksen suojausjärjestelmä.

Monissa rakennepaikkaavissa tuotteissa keskitytään hiuksen sisäisten rakenteiden suojaamiseen mutta jätetään huomioimatta hiuksen pinnalla oleva suomukerros, joka vaikuttaa keskeisesti hiuksen toimintakykyyn. Pintakerroksen suojaamisen lisäksi Bio-Molecule Repair™ -tuotteilla on kyky suojata hiuksen sisäistä rakennetta korjaamalla hiuksen aminohappoketjuja. Bio-Molecule Repair™ -teknologia ylläpitää suomukerroksen toimintaa, kontrolloi pH-arvoa, ylläpitää hiuksen kosteustasapainoa ja korjaa hiuksen kunnon kannalta olennaisimpia asioita, jotta eron voi tuntea ja nähdä. Tutustu teknologiaan lisää täällä.

Lisäarvoa kampaajille

Four Reasons Professional Bio-Molecule Repair™ -tuotteiden avulla kampaaja voi tarjota asiakkaalleen hiusten käsittelyyn suojauksen, jonka asiakas voi tuntea heti käsittelyn jälkeen. On erityisen tärkeää, että kampaaja voi keskittyä tekniseen työskentelyyn turvallisemmin tietäen, että hiukset pysyvät hyväkuntoisina käsittelyn aikana ja vielä sen jälkeen asiakkaan hoitaessa ja käsitellessä hiuksiaan kotona.
Four Reasons Professional Bio-Molecule Repair™ -tuotteet ovat uniikkeja ja luovat oman suojaus- ja korjauskokonaisuutensa, mutta sopivat käytettäväksi kaikkien suojaavien tuotteiden kanssa myös rinnakkain. ”Olemme oikeasti onnistuneet luomaan sellaista, joka on nostanut kampaajan työn arvoa”, Harri kertoo.

Tulevaisuuden suunnitelmat ovat vireillä

Kun aihe kääntyy tulevaisuuden suunnitelmiin, Harri ei jää hiljaiseksi: ”Olemme saavuttaneet kehityskaaren ensimmäisen huipun ja meillä on jo lisätuotteita kehitteillä tämän sateenvarjon alla. Uskon, että Four Reasons Professional Bio-Molecule Repairista™ tulee kokonaisuus, joka mahdollistaa hyvin monipuoliset lisäpalvelut hiusten suojaukseen kampaamossa ja kotihoidossa.”

Kiinnostuitko? Tule koulutukseen!

Hiusteknologian huipulla -koulutukseen on koottu kaikki Four Reasons Professional -tuotesarjan uusista teknisistä tuotteista!
Tervetuloa uusien Four Reasons Professional -tuotteiden koulutukseen, joka vie sinut syvemmälle uudistuneeseen ja innovatiiviseen Four Reasons Professional Bio-Molecule Repair™ -tuotelinjaan ja teknologiaan.

Koulutuksessa päivitetään myös asiakaspalvelutaitoja ja tuotesuosittelun jaloa taitoa, jotta voit tarjota parempaa palvelua ja kasvattaa liiketoimintaasi.

Missä ja milloin?
2.5.2024 klo 9–11, Helsinki

Pssst! Jos et pääse tapahtumaan livenä – voit osallistua myös etänä livestreamin välityksellä: ilmoittaudu tästä!

Voit myös tutustua uutuuteen lataamalla esittelymateriaalin täältä!

Four Reasons

Ajattelin muistuttaa, että olet U-P-E-A. Pysythän aina siinä just noin – laula täyttä kurkkua, piirrä mahamakkaroille naama, syö leivoksia kylvyssä, vedä pikkarit hiuspannaksi, tee pieniä voitontansseja. BTW, nimeni on Original. Saatan ensitapaamisella vaikuttaa herttaiselta, mutta kun suihkuverho sulkeutuu, sekoilu alkaa. Tässä elämässä minulla on oikeastaan vain yksi tavoite: tehdä huonoista hiuspäivistäsi hyviä ja niistä hyvistä paljon parempia.

Huomio!

×

Tätä tuotetta ei voi lisätä enempää ostoskoriin