Inspiraatio Koulutus Tuotetieto

Opi uutta: Afroakatemian vinkit afrohiuksen vaalentamiseen!

Jonna


Kevät tekee pian vauhdilla tuloaan. Kampaamon arjessa tämä vuodenaika tarkoittaa myös yleensä, että asiakkaat toivovat vaaleampia sävyjä ja vaalennusainetta käytetään monessa työssä. Koska erityyppiset hiuslaadut vaikuttavat vaalennustekniikan ja työskentelytavan valintaan, kysyimme Afroakatemian Jessica Eboreimeltä mitä kaikkea on hyvä ottaa huomioon silloin kun halutaan vaalentaa afrohiusta.

1. Panosta konsultaatioon

Kaikissa kampaamotöissä, etenkin vaalennuskäsittelyissä, on huolellinen konsultaatio ennen työn aloittamista erittäin tärkeää. Selvitä asiakkaan toiveet lopputuloksesta ja arvioi ammattilaisena mahdollistaako hiusten kunto vaadittavan käsittelyn, kuinka monta käyntikertaa siihen tarvitaan ja millaiset kotihoitorutiinit uudet, vaalennetut hiukset vaativat.
Kun pääsette näistä seikoista asiakkaan kanssa yhteisymmärrykseen, selvitä vielä yksi tärkeä asia. Miten asiakas pitää hiuksiaan normaalisti; ovatko hiukset kiharana, suoristettuna, auki vai kiinni? Käy kaikki mahdolliset variaatiot huolellisesti läpi, jotta olet varma, että vaalennetut hiukset ovat mahdollisimman kauniit myös asiakkaan arkikampauksessa.

2. Varaa sekä aikaa että malttia

Mittava vaalennusprojekti onnistuu harvemmin yhdellä kerralla, joten vaalennustyön tekemiseen kannattaa varatta riittävästi aikaa. Hyvään lopputulokseen ei pääse työvaiheissa oikaisemalla eikä vaikutusajoista nipistämällä. Realistinen arvio sekä työhön kuluvasta ajasta että kustannuksista varmistaa, että sinulla on riittävästi aikaa työn tekemiseen ja asiakkaasi on tyytyväinen lopputulokseen.

3. Työstä vaalennusaine huolellisesti hiukseen

Tämä vinkki pätee minkä tahansa hiustyypin kanssa, mutta etenkin afrohiuksen käsittelyssä vaalennusaineen levityksessä kannattaa olla erityisen huolellinen. Kun käsittelet erittäin kiharaa hiusta, varmistat tuotteen tasaisen levittymisen hiuksiin, kun jaottelet ositukset huolellisesti ja työstät vaalennusaineen mekaanisesti käsiteltävään osioon.

4. Varaa hyvät työskentelyvälineet

Varmistaaksesi miellyttävän ja järjestelmällisen työskentelyn, panosta laadukkaisiin ja pitäviin klipseihin – ja varaa niitä riittävästi. Suunnittele ositukset työskentelyjärjestyksen mukaisesti ja käytä jokaiseen osioon napakkaa klipsiä.

5. Millaiset tuotteet toimivat parhaiten vaalennetun afrohiuksen kotihoidossa?

Afrohiuksen kotihoitotuotteissa kosteutus on kaiken A ja O. Kosteuttavien ominaisuuksien lisäksi shampoon pitää puhdistaa rasittamatta ja kuluttamatta hiusta, joten puhdistustuotteeksi kannattaa valita sulfaatiton vaihtoehto.

Hoitoaineeksi valitaan koostumukseltaan mahdollisimman runsas ja ravitseva tuote. Vaalennetussa hiuksessa värjätty sävy voi haalistua herkästi, tämän vuoksi kotona kannattaa käyttää myös sävyttäviä hoitoaineita toivotun sävyn ylläpitämiseksi.

Jotta vaalennuskäsitelty afrohius saa varmasti kaiken kaipaamansa kosteutuksen, suositellaan kotihoitotuotevalikoimaan myös syväkosteuttava tehohoito käytettäväksi esim. 1-2 krt viikossa. Ohjeista asiakasta maksimoimaan tuotteen hoitovaikutus pidentämällä vaikutusaikaa jopa 30 minuuttiin.

Afrohiuksen kotihoidon viimeistelee kosteuttava, jätettävä hoitoaine, jota voi huoletta suihkutella hiuksiin aina tarvittaessa myös pesukertojen välissä.

Kotihoitorutiinia voi täydentää Olaplex Hair Perfector No. 3 -tuotteella, joka ylläpitää hiuksen hyvää kuntoa ja vahvistaa hiusta kampaamokäyntien välillä. Muistuta kuitenkin asiakasta, että Olaplex Hair Perfector No. 3 -ylläpitotuotetta ja kosteuttavaa tehohoitoa käytetään aina eri hoitokerroilla.

Kiinnostaako aihe enemmän? Tule mukaan Afroakatemian e-koulutukseen aiheesta: Afrohiuksen vaalentaminen.

Tämän ja muun monipuolisen Four Reasons e-koulutustarjonnan löydät täältä >>

Jonna

Jonnasta sanottua: Jonna on rempseä, iloinen ja värikäs persoona, joka suhtautuu kaikkeen positiivisen uteliaasti. Tämä energinen ja oma-aloitteinen tyylitaituri on toimistomme väripilkku ja päiviemme piristys!

Huomio!

×

Tätä tuotetta ei voi lisätä enempää ostoskoriin