Inspiraatio Tuotetieto Vinkki

Onko harmaanpeitto peikko? Näin teet harmaanpeitosta helpompaa

Four Reasons

Harmaat hiukset: luonnon oma tapa muistuttaa meitä vuosien karttumisesta vai elämän mauste? Jos asiakas ei halua näyttää kuuluisia ”viisauden merkkejä” tai kulkea hopeakettuna, harmaat voidaan peittää upeilla sävyillä ja hiusta ymmärtäen! Olitpa sitten harmaiden hiusten guru tai vasta-alkaja, Four Reasonsin tuotekehitysjohtaja Harri jakaa vinkit ja niksit harmaiden hiusten käsittelyyn.

Harmaanpeitto

Kaikki alkaa analyysista: arvioi harmaan määrä

Ennen kuin kannattaa edes ottaa reseptikirjaa esille, katso pieneltä alueelta kuinka paljon harmaata näkyy. Harmauden määrä vaihtelee hiuksissa yllättävän paljon: esimerkiksi edessä voi olla 100 % harmaata, kun taas takana sitä voi olla huomattavasti vähemmän. Muista, jos asiakkaallasi on 50 % harmaita, luonnollisen pohjan lämpö vaikuttaa värin valintaan!
Harrin vinkki: älä peitä samalla värillä koko hiusta, vaan sävytä tummemmalta alueelta tummemmalla sävyllä ja valmiiksi vaaleissa alueissa käytä vaaleampaa väriä. Näin saat asiakkaalle monisävyisyyttä ja harmaat alueet eivät pukkaa voimakasta tyvikasvua kasvaessaan.

Harmaanpeiton haasteet

Kun harmaat eivät peity, ongelmia on yleensä kahdenlaisia:

  1. Koko tyvi näyttää vaaleammalta kuin pituus ja latvat
    Tässä ongelmassa analyysi on tärkeintä! Miltä pituus ja latva oikeasti näyttävät? Tummuusasteen määrittely menee helposti pieleen, sillä yleisilmeen ja viimeisimmän tyvivärin välissä voi olla oikeasti monen asteen ero.
    Vinkki: Tummuusaste kannattaa katsoa läheltä tyveä ja värjätä tummimman kohdan mukaisesti.
  2. Hiusten seasta näkyy yksittäisiä harmaita, jotka eivät ole peittyneet
    Tässä ongelmassa kiinnitä erityistä huomiota massan määrään sekä levitystekniikkaan. Joskus harmaat on rakenteeltaan niin erilaisia, että ne pitää todella työntää kunnolla värimassaan, etteivät ne jää leijumaan värin yläpuolelle. Pidä myös huolta, että tyveen laitettu värimassa ei liiku tyvestä poispäin.

Vinkki: Pidennä vaikutusaikaa! Harmaa hius saattaa tarvita enemmän vaikutusaikaa – jopa 40–45 minuuttia normaalin 30–35 minuutin sijasta. Näin sekä syvyys että intensiivisyys kasvavat!

Värjäys Optimalla

Ammoniakittomassa Four Reasons Optima -värissä on kolme erillistä Cover-sävyä, jotka peittävät harmaat 100 % – Optiman idea onkin saada kaunis, tasainen lopputulos helposti ja varmasti. Cover-sävyissä on kylmiä, neutraaleja ja lämpöisiä ruskeita, joihin on valmiiksi sekoitettu harmaanpeittoon tarvittava ruskeus mukaan. Tämä tarkoittaa sitä, että Optimassa ei ole perussarjaa, vaan siitä löytyy juurikin harmaan peittoon tarkoitetut ruskeat sävyt.

Optima-väri on etanoliamidipohjainen, joten vaikutusajalla ja riittävällä massan määrällä on suuri merkitys: hiukset eivät saisi kuultaa värimassan läpi. Näetkö hiukset, joissa on värimassaa vai värimassan, jossa on hiusta? Jälkimmäinen on oikea tapa!

Optima on ammoniakiton, se on tullut varmasti jo selväksi! Mutta se tarkoittaa myös, että Optiman alkalipitoisuus on alhainen. Käytä tehosteena Optima Clear Boosteria, joka tehostaa hiusvärin peittokykyä vastustuskykyisessä hiuksessa. Optima sisältämä etanoliamidi tarvitsee myös enemmän happea pureutuakseen hiukseen, joten normaalissa harmaanpeitossa 6 % hapete voi olla parempi vaihtoehto.

Jos nopea tyvivärjäys houkuttelee, hajusteeton Optima Total on erityisesti tyvivärjäyksiin suunniteltu, 100 % harmaanpeiton takaava värituote. Lyhyt vaikutusaika tekee Optima Totalista monen kampaajan luottotuotteen: tuloksia syntyy jo kymmenessä minuutissa. Koostumukseltaan täyteläinen sekä hyvin levittyvä väri sujuvoittaa työskentelyä ja lopputuloksena on luonnollisen kauniit hiukset. Optima Totaliin kuuluu peittokykyiset, neutraalit perussävyt sekä Optima Total -sekoitesävyt, joiden avulla voit taittaa perusvärejä joko kylmempään tai lämpöisempään suuntaan.

Sekoita Optima Total -väri Optima Total Activator 8 % -hapetteen kanssa!

Vinkki: Optima Clear Boosterilla voi vaalentaa jo vaalennettua hiusta ja kirkastaa latvaa!

Harmaanpeitto Luximalla

Four Reasons Luxima on täydellinen vaihtoehto silloin kun halutaan häivyttää harmaus pohjasta! Luximan Base-sävyt ovat harmaanpeittoon kehitettyjä ja voit helposti syventää käsittelemätöntä hiusta. Voit käyttää Base-sävyjä muiden värien joukossa tai sellaisenaan. Base-sävyjen etu on se, että vaikka harmaat peittyvät värjättäessä, sävy haalistuu vähitellen ilman selkeää tyvikasvun rajaa, joten hiusten käsittely seuraavalla kerralla on helpompaa.

Luxima-hiusväri on ammoniakiton ja täysin vegaaninen. Matala-alkalisella Luximalla värjääminen on hellävaraista – hiuksen luonnollinen pohja ei vaalene, eikä pohjan lämpöisyys vaikuta lopputulokseen. Voit myös pelata paljon reseptiikan suhteilla! Käytä esimerkiksi puolet Base-sävyä ja puolet sävyllisiä sävyjä. Jos harmaita on enemmän, reseptiikkaa voi muovata siten, että Base-sävyä on 2/3 ja sävyä 1/3!

Vinkki: Muista, että käsittelemätön hius vs. pigmentoitu hius värjäytyy eri tavalla, joten lopputuloskin näyttää erilaiselta!

Four Reasons

Ajattelin muistuttaa, että olet U-P-E-A. Pysythän aina siinä just noin – laula täyttä kurkkua, piirrä mahamakkaroille naama, syö leivoksia kylvyssä, vedä pikkarit hiuspannaksi, tee pieniä voitontansseja. BTW, nimeni on Original. Saatan ensitapaamisella vaikuttaa herttaiselta, mutta kun suihkuverho sulkeutuu, sekoilu alkaa. Tässä elämässä minulla on oikeastaan vain yksi tavoite: tehdä huonoista hiuspäivistäsi hyviä ja niistä hyvistä paljon parempia.

Huomio!

×

Tätä tuotetta ei voi lisätä enempää ostoskoriin