Tapahtumat Uutiset

Four Reasons kolmatta kertaa Taitaja-pääyhteistyökumppanina!

Monna

Four Reasons -kouluttaja Antero Lahtinen mukana Taitaja-tuomaristossa kolmatta kertaa. KUVA: Taitajat2022 Hiusala, Rasmus Forssell/J.Mäki professional

Taitaja on vuosittain järjestettävä ammattitaidon suomenmestaruuskilpailu, jonka yhteydessä järjestetään Suomen suurin ammatillinen koulutustapahtuma. Taitaja2023-tapahtuma järjestetään tällä kertaa Espoossa 8.–11.5.2023. Four Reasons on kolmatta kertaa mukana hiusmuotoilun pääyhteistyökumppanina. Taitaja2023-hiusmuotoilun semifinaali- ja finaalityöt toteutetaan Four Reasons -tuotteilla.

Taitaja2023 Espoo -tapahtuman teemat ovat kestävä tulevaisuus, monikulttuurisuus ja kansainvälisyys.

Hiusmuotoilun semifinaali järjestetään 1.2.2023. Kilpailutehtävät perustuvat hius- ja kauneudenhoitoalan perustutkinnon parturin ja kampaajan osaamisalan kiitettävän tason vaatimuksiin. Kilpailija osoittaa taitonsa sekä parturin että kampaajan ammattitaidoista. Kilpailutöiden leikkaukset tehdään mallikuvan mukaisina ja värjäystyö inspiraatiokuvan mukaan. Mallityöt julkaistaan kilpailupäivänä.

Semifinaaleista jatkoon pääsevät 8 finalistia. Finaali käydään toukokuussa Espoossa. Sekä semifinaali- että finaalityöt toteutetaan Four Reasons Optima ja Four Reasons Luxima -ammattilaisväreillä sekä Four Reasons Professional -tuotesarjan pesu- ja muotoilutuotteilla.

 

Tuomaristossa Four Reasons -kouluttaja Antero Lahtinen

Antero Lahtinen, olet Four Reasonsin tavoin kolmatta kertaa mukana tuomaroimassa Taitaja-kisan hiusmuotoilun semifinaaleja sekä finaaleja.

Mitä odotat vuoden 2023 Taitaja-kilpailutöiltä?

Odotukset ovat tietenkin korkealla, koska kilpailutöiden taso on ollut viimevuosina korkea. On myös mahtavaa nähdä, miten eri kilpailijat tulkitsevat inspiraatiokuvan ja miten se tuodaan osaksi värjäystä.

Mitä osaamista Taitaja-kilpailijoilta vaaditaan?

Taitajat-kilpailijoilta vaaditaan laaja-alaisesti kampaamo- ja parturitekniikoiden osaamista. Kilpailutöissä pitää hallita laajasti molempia, niin klassisina, kuin rohkeampinakin toteutuksina.

Mikä merkitys tuoteosaamisella on finaalityössä? Entä luovuudella?

Tuote ja erityisesti värituotteiden hallitseminen on finaalissa erityisen tärkeää, värjäyksestä saa monissa kilpailutöissä vähintään kolmasosan osaa kokonaispisteistä, joten pelkällä leikkaus- tai viimeistelytaidolla ei kärkikolmikkoa hätyytellä. Hyvin tehty värjäys myös tukee leikkausta ja/tai kampausta ja saa ne kukoistamaan.

Muita vinkkejä, joita haluat jakaa kilpailijoille?

Harjoittelu on kaiken menestyksen salaisuus. Korostaisin myös sitä, että tehtävänantoa kannattaa miettiä. Jos tehtävänantona on toteuttaa esimerkiksi liiketyömäinen naisten tai miesten väri ja/tai leikkauskokonaisuus, kukaan ei odota, että muutoksen pitää olla todella suuri. Osa tuomareista ei edes näe lähtökohtaa vaan arvosteltavana on vain lopputulos. Joskus less is more.

 

Taitajaan voivat osallistua kilpailuvuonna 22 vuotta täyttävät tai sitä nuoremmat ammatillisissa oppilaitoksissa opiskelevat nuoret. Osa lajeista on ikärajattomia. Taitaja2023 hiusmuotoilun lajisivulta löydät lisää tietoa mitä osaamista kilpailussa menestyvältä kilpailijalta odotetaan. Four Reasons on mukana Taitaja2023-tapahtumassa Espoossa 8.–11.5.2023. Nähdään siellä!

 

Lue lisää Taitajasta täältä.

 


Haluatko oppia lisää Four Reasons Optimasta ja Luximasta?

Veloituksettomat e-koulutukset – katsottavissa heti:

All about Optima

Monipuolinen Luxima

Monna Ranne

Monna

Positiivinen ja sosiaalinen Monna hoitaa homman kuin homman. Energinen vaikuttajamarkkinoinnin osaaja, joka on helposti lähestyttävä ja tulee kaikkien kanssa juttuun. Kaikki hoituu – tämä asenne vie pitkälle!

Ilmoitukset
Ilmoita minulle
guest
0 Kommenttia
Inline Feedbacks
View all comments

Huomio!

×

Tätä tuotetta ei voi lisätä enempää ostoskoriin