Koulutus Vinkki

Takuuvarmat vinkit kiharaleikkauksiin

Four Reasons

COLLAB vol. 2 toi kauan kaivattua kiharaleikkaamisen osaamista kampaajien iloksi. Kiharaleikkaamisen master mind Saimi muistuttaa, ettei ole olemassa vaikeita hiuslaatuja, jos ymmärretään erilaisten hiuslaatujen tarpeet ja leikkaustekniikat. Kiharat hiukset ovat vahva osa tulevaisuutta ja eri kiharalaatujen perusymmärrys auttaa kampaajia välttämään perusmokat, joita joskus kiharan hiuksen käsittelyssä tehdään.

Leikkuumenetelmät: kuivana vai märkänä?

Ei ole kahta samalla lailla käyttäytyvää kiharaa, joten yhdellä asiakkaalla toimiva menetelmä ei välttämättä sovikaan toiselle. Leikkuumenetelmä riippuu asiakkaan tarpeista ja elämäntyylistä sekä hiusten kiharatyypistä. Kiharaa voidaan leikata sekä kuivana että märkänä, joten myytit pelkästään kuivana leikkaamisesta eivät välttämättä pidä täysin paikkaansa.

Kuivana leikkaamisen plussat

  • Mahdollistaa haaroittuneiden latvojen ja vahingoittuneiden alueiden näkemisen ja leikkaamisen. Alueita on hankalampi nähdä hiusten ollessa märät.
  • Ihanteellinen niille, jotka pitävät hiuksensa usein kiharana.
  • Antaa mahdollisuuden seurata, miten hiukset reagoivat leikkuuseen, erityisesti jos kyse on tiukasti kihartuvista hiuksista, joilla on voimakas elastisuus ja kutistuvat kuivuessaan.

“Kutistumista ei kannata pelätä, mutta se on hyvä pitää mielessä. Laita pesupaikalla hoitoaine hiuksiin, ja puristele. Näet heti, kuinka hius kihartuu.”

Märkänä leikkaamisen plussat

  • Suositellaan kiharille hiuksille, jotka tarvitsevat kosteutta liikkuakseen.
  • Paras vaihtoehto suuriin muutoksiin, kuten merkittävään lyhentämiseen tai voimakkaan siluetin luomiseen.
  • Loistava tapa muotoilla vahvat ja geometriset hiustyylit.
  • Soveltuu erityisesti kuiville ja hauraille kiharoille, jotka saattavat olla vaikeasti hallittavissa leikattaessa.

Step by step ohjeita kiharan leikkaamiseen

Saimi aloitti mallinsa valmistelun laittamalla hänen hiuksiinsa kiharamaskin ja runsaasti kiharasuihketta. Nämä helpottavat käsittelyä huomattavasti ja tuovat hiuksiin kosteutta. Mitä kiharampi hius, sitä varovaisemmin sitä pitää käsitellä.

Ositteluvaiheeseen vaikuttaa eniten hiuksen laatuerot ja kiharat, sillä asiakkaalla voi olla monella tavalla käyttäytyvää kiharaa. Osa kiharasta voi kutistua enemmän, ja varsinkin huokoinen hius imee vettä sekä käyttäytyy eri tavalla märkänä kuin kuivana. Kutistumista ei kannata pelätä, mutta se on hyvä pitää mielessä. Saimi vinkkaa: laita pesupaikalla hoitoaine hiuksiin, ja puristele. Näet heti, kuinka hius kihartuu.

 

Leikkauksen päälinja kannattaa hakea hiuksiin hiusten ollessa märkänä, jolloin muotoilutuotteet ja kosteutus ovat erittäin tärkeässä roolissa: kostuta hiusta, jos se alkaa kuivumaan. Kun päälinja on saavutettu, laita hiuksiin kiharavoide ja kiharageeli, jonka jälkeen voit kuivata diffuuserilla. Kun hiukset on kuivattu, hae kehälinja. Kuivauksen jälkeen näet, paljonko hius kutistuu ja miten kihara käyttäytyy. Saimi vinkkaa: ”Päällihiukset saattavat kutistua enemmän kuin esimerkiksi takana oleva hius, joten pidä kutistumisen mahdollisuus mielessä kun leikkaat päälinjoja ja muotoja.”

 

 

Four Reasons

Ajattelin muistuttaa, että olet U-P-E-A. Pysythän aina siinä just noin – laula täyttä kurkkua, piirrä mahamakkaroille naama, syö leivoksia kylvyssä, vedä pikkarit hiuspannaksi, tee pieniä voitontansseja. BTW, nimeni on Original. Saatan ensitapaamisella vaikuttaa herttaiselta, mutta kun suihkuverho sulkeutuu, sekoilu alkaa. Tässä elämässä minulla on oikeastaan vain yksi tavoite: tehdä huonoista hiuspäivistäsi hyviä ja niistä hyvistä paljon parempia.

Huomio!

×

Tätä tuotetta ei voi lisätä enempää ostoskoriin