Tuotetieto

Miten tunnistaa hiuspohjan ongelmat ja löytää oikeat tuotteet?

Four Reasons

Vaikka meistä jokainen on upea hilseellä tai ilman, ei kukaan jaksa selvitellä hiuspohjan ongelmia päivästä toiseen. Hiuspohjan ongelmat ovat yllättävän yleisiä ja niihin halutaan löytää toimiva ratkaisu. Talvikautena ahkera pipon käyttö ei myöskään helpota tilannetta. Kampaaja on hiuspohjan ongelmien hoidossa tärkeässä roolissa; ammattilaisen tuotesuosituksiin ja kotihoito-ohjeisiin luotetaan, sillä ne myös toimivat!

Mitä suositella hiuspohjan ongelmiin ja miksi?

Kuiva hiuspohja/kuiva hilse

Mitä se on?
Kun vartalon ihon kosteustasapaino häiriintyy, iho kuivuu ja kutisee. Samoin reagoi iho hiuspohjassa, mutta hiuspohja on lisäksi myös alttiimpi ärsytykselle ja herkistyy helpommin. Kun hiuspohja kuivuu tarpeeksi, se alkaa hilseillä ja muodostaa kuivaa hilsettä.

Oireet:
Pöllyävä, kuiva hilse sekä kutina ovat yleisimpiä oireita, mutta tyypillisesti iho myös muualla kehossa on taipuvainen kuivuuteen. Jos taustalla on muita ihon tulehdustiloja, kuten psoriaasi, ekseema tai ruusufinni, on hyvin todennäköistä, että myös asiakkaan hiuspohja oireilee. Kuiva hiuspohja oireilee etenkin talvikuukausina.

Vinkit:
Ohjeista asiakastasi pesemään hiukset miedolla, rauhoittavalla shampoolla. Liian voimakas shampoo voi kuivattaa hiuspohjaa entisestään pahentaen hilseilyä. Suosittele myös hiuspohjaa kuoriva shampoo kuuriluontoiseen käyttöön, jotta hiuspohja puhdistuu ja kosteuttavat tuotteet pääsevät hoitamaan ihoa tehokkaammin. Hoitoaine valitaan hiusten kunnon mukaan. Vaikutusajan päätyttyä hoitoaineen voi vielä kevyesti hieroa hiuksen tyveen, jotta hiuspohjan iho saa extrakosteutusta. Hoitorutiinin viimeistelee hiusvesi, joka kosteuttaa ja rauhoittaa kuivaa hiuspohjaa.

Kuivalle hiuspohjalle ja kuivalle hilseelle suositeltavat Four Reasons -tuotteet:

Rasvainen hilse

Mitä se on?
Rasvaisessa hiuspohjassa ihon hiivat pääsevät lisääntymään voimakkaammin ja alkavat muodostaa rasvaista hilsettä. Rasvaisen hilseen erottaa kuivasta hilseestä siitä, että hiutaleet ovat suurempia, liuskamaisia, rasvaisen tuntuisia ja kellertäviä. 

Oireet:
Hiuspohja tuntuu selkeästi rasvaiselta, aralta, kutiavalta ja öljyistä hilsettä irtoaa hiuspohjasta. Rasvaista hilsettä saattaa esiintyä myös näillä kasvoja lähellä olevilla ihoalueilla; hiusrajat, korvien taukset sekä kulmakarvat.

Vinkit:
Jos asiakkaan hiuspohjan ongelmana on rasvainen hilse, on erittäin tärkeää hoitaa sitä oikeilla tuotteilla, sillä väärillä tuotevalinnoilla hän voi jopa pahentaa hiuspohjan tilannetta. Shampoon ja hoitoaineen valinnassa on oleellista valita tuote, joka tasapainottaa ja raikastaa hiuspohjaa. Ohjeista asiakasta sisällyttämään myös hiuspohjan säännöllinen kuorinta hoitorutiineihin.

Rasvaiselle hilseelle suositeltavat Four Reasons -tuotteet:

Rasvoittuva hiuspohja

Mitä se on?
Rasvoittuva hiuspohja on yleinen ja melko harmiton vaiva. Rasvoittuva hiuspohja altistuu herkästi esimerkiksi hiuspohjan tulehduksille tai rasvoittuvalle hilseelle, joten ennaltaehkäisevä hoito on tärkeää.

Oireet:
Hiukset näyttävät ja tuntuvat rasvaiselta heti hiustenpesun jälkeen. Etenkin tyvialue on nopeasti lättänän oloinen ja rasvaisista, raskaista hiuksista puuttuu liikkuvuus ja ilmavuus.

Vinkit:
Suosittele tuotteita, jotka tasapainottavat ja rauhoittavat hiuspohjan rasvoittuvuutta. Asiakas voi noudattaa rasvaisen hilseen hoitorutiineja, mutta hiuspohjan kuorinta suositellaan ainoastaan tarpeen mukaan, jos ollenkaan.

Rasvoittuvalle hiuspohjalle suositeltavat Four Reasons -tuotteet:


  Tukkeutunut hiuspohja

  Mitä se on?
  Tukkeutuneessa hiuspohjassa ihon pintaan on kertynyt tyypillisesti tuotejäämiä, likaa tai kuollutta ihosolukkoa. Nämä voivat hoitamattomina jopa tukkia hiuspohjan ihohuokosia ja aiheuttaa ärsytystä tai tulehduksia.

  Oireet:
  Hiuspohja on tukkoisen oloinen ja hiusten tyvialue on raskas sekä tahmea. Hiukset tuntuvat likaisilta heti pesun jälkeen, vaikka hiuspohja ei ole rasvainen. Hiuksia on myös vaikea muotoilla.

  Vinkit:
  Yleisin tekijä tukkeutuneessa hiuspohjassa on kuivashampoo. Ohjeista asiakastasi pesemään hiukset 1-2 krt/vko syväpuhdistavalla shampoolla, joka pesee kertymät tehokkaasti ja hellävaraisesti sekä hiuksista että hiuspohjasta. Myös säännöllinen hiuspohjan kuorinta on tarpeen, jotta kertymät puhdistuvat tehokkaasti. Viimeistele hiuspohjan hoito raikastavalla hiusvedellä, joka jättää ihanan raikkaan ja puhtaan tunteen.

  Tukkeutuneelle hiuspohjalle suositeltavat Four Reasons -tuotteet:

  Hemmottele hiuspohjaa – ennaltaehkäise ongelmat

  Hiuspohjan hoitoon herätään yleensä vasta siinä vaiheessa, kun oireita ilmenee. On kuitenkin ensiarvoisen tärkeää huolehtia terveen hiuspohjan hyvinvoinnista jo ennen kuin oireita ilmaantuu. Kuorinta tarpeen mukaan, kosteutus ja hemmotteleva virkistys ovat tärkeitä terveen hiuspohjan hyvinvoinnille.

  Ideaaleja tuotteita terveen hiuspohjan ylläpitävään hoitoon:

  Valintataulukko ohjaa helposti oikean tuotteen pariin:

  Haasteellisemmissa ja/tai pitkittyneissä hiuspohjan ongelmissa suositellaan konsultoimaan lääkäriä.

  Four Reasons

  Ajattelin muistuttaa, että olet U-P-E-A. Pysythän aina siinä just noin – laula täyttä kurkkua, piirrä mahamakkaroille naama, syö leivoksia kylvyssä, vedä pikkarit hiuspannaksi, tee pieniä voitontansseja. BTW, nimeni on Original. Saatan ensitapaamisella vaikuttaa herttaiselta, mutta kun suihkuverho sulkeutuu, sekoilu alkaa. Tässä elämässä minulla on oikeastaan vain yksi tavoite: tehdä huonoista hiuspäivistäsi hyviä ja niistä hyvistä paljon parempia.

  Huomio!

  ×

  Tätä tuotetta ei voi lisätä enempää ostoskoriin