Uutiset

Four Reasons pääyhteistyökumppanina Taitaja2022-kilpailussa!

Monna

Taitaja on ammatillisen koulutuksen suurtapahtuma, joka on järjestetty ensimmäisen kerran vuonna 1988. Taitaja-kilpailussa ammattiin opiskelevat nuoret kilpailevat SM-mitaleista ammatillisiin perustutkintoihin perustuvissa lajeissa. Four Reasons on toista kertaa mukana pääyhteistyökumppanina Taitaja2022-kilpailussa. Taitaja2022-hiusmuotoilun semifinaali- ja finaalityöt toteutetaan Four Reasons -tuotteilla.

Kuva: Jouni Ylisuutari (OSAO) Skills Finland, Taitaja2021 Oulu Hiusmuotoilu Oona Sainio

Taitajaan voivat osallistua kilpailuvuonna 21 vuotta täyttävät tai sitä nuoremmat ammatillisissa oppilaitoksissa opiskelevat nuoret.

Hiusmuotoilun semifinaali järjestetään helmikuussa. Tehtävä on kaksiosainen – kilpailija osoittaa taitonsa sekä parturin että kampaajan ammattitaidoista. Kilpailutöiden leikkaukset tehdään mallikuvan mukaisina ja värjäystyö inspiraatiokuvan mukaan. Mallityöt julkaistaan kilpailupäivänä.

Semifinaaleista jatkoon pääsevät kahdeksan finalistia. Finaali käydään toukokuussa. Sekä semifinaali- että finaalityöt toteutetaan käyttämällä Four Reasons Optima ja Four Reasons Luxima -ammattilaisvärejä sekä Four Reasons Professional -tuotesarjan pesu- ja muotoilutuotteita.

Four Reasons -edustus myös tuomaristossa

Koulutustiimimme kokenut konkari Antero Lahtinen on mukana Taitaja2022 hiusmuotoilun tuomaristossa toista kertaa. Kysyimme Anterolta, mihin tuomaristo kiinnittää huomiota valitessaan hiusmuotoilun voittajatyötä?

Mallityön mallinmukaisuus on ensisijainen tuomarointiperuste. Mutta varsinkin leikkauksen osalta yritän aistia ja katsoa myös sitä, miten hyvin kilpailija ymmärtää eri leikkaustekniikoita ja miten hyvin mallityön perusteella osataan valita oikea tekniikka oikeaan kohtaan.

Mitä odotat vuoden 2022 kilpailutöiltä?

Vuoden 2021 Taitaja-kisan taso oli mielestäni todella kova, joten odotan tältä vuodelta vähintään samaa ellen jopa kovempaa tasoa. On todella mukavaa ja inspiroivaa päästä tällaisena alan konkarina päästä katsomaan alalla vasta hetken olleiden innokkuutta, innovatiivisuutta ja tarmokkuutta.

Miltä mukanaolo tuomaristossa tuntuu?

Toinen vuosi tuomarin ominaisuudessa on tietenkin hieman vähemmän stressaavaa, kuin ensimmäisellä kerralla. Nyt tietää jo, mitä tuomarin työltä vaaditaan. Myös muiden tuomari kollegoiden tapaamista odotan innolla.

Taitaja2022 hiusmuotoilun lajisivulta löydät lisää tietoa mitä osaamista kilpailussa menestyvältä kilpailijalta odotetaan. Pääset hiusmuotoilun lajisivulle tästä. Kilpailun lisäksi tapahtuma toimii kohtaamispaikkana useille ammatillisen koulutuksen parissa työskenteleville asiantuntijoille sekä näyteikkunana ammatillisesta koulutuksesta kiinnostuneelle tai ammatinvalintaa pohtivalle yleisölle. Taitaja2022-suurtapahtuma järjestetään tällä kertaa Porissa 16.-19.5.2022.

Monna Ranne

Monna

Positiivinen ja sosiaalinen Monna hoitaa homman kuin homman. Energinen vaikuttajamarkkinoinnin osaaja, joka on helposti lähestyttävä ja tulee kaikkien kanssa juttuun. Kaikki hoituu – tämä asenne vie pitkälle!

Huomio!

×

Tätä tuotetta ei voi lisätä enempää ostoskoriin