Kevätauringon ensipilkahdus on jokavuotinen merkki siitä, että on aika täydentää vaalennustuotevarastot ja päivittää vaalennustaidot ajan tasalle. Vaalennusaine on monelle tuttu kaveri mutta aina se ei ole ainoa tai suinkaan paras vaihtoehto vaalennustyöhön. Joko Sinä hallitset myös vaalennusvärit?
Konsultaation kautta oikean vaalennustuotteen valintaan
Oikean vaalennustuotteen valinta lähtee huolellisesta asiakaskonsultaatiosta. Vasta sitten, kun haluttu lopputulos on kristallinkirkkaana selvillä, voidaan alkaa miettiä, miten lopputulokseen parhaiten päästään.
Vaalennusaine on usein ensisijainen vaihtoehto, kun asiakas haluaa kirkkaampaa ja vaaleampaa lopputulosta. Sillä saa helposti tasaisen vaalean pohjan minkä tahansa vaalean sävyn alle, lähtökohdasta riippumatta, mutta tietyissä tapauksissa on olemassa toinenkin vaihtoehto. Kun hiukset ovat valmiiksi melko vaaleat ja mahdollisesti edellisten vaalennusten heikentämät ja lopputuloksesta halutaan luonnollisuutta, vaalennusaineen sijaan kannattaa harkita vaalennusväriä.
Vaalennusväri on hellävarainen vaihtoehto luonnollisiin vaaleisiin
Kun haluttu lopputulos on ”vain” vaalea, mahdollisesti luonnollinen ja kevyt sävyltään, vaalennusvärit tarjoavat helpon ja hellävaraisen tavan päästä lopputulokseen. Erityisesti vaalennusvärit toimivat tapauksissa, joissa väriero lähtökohdan ja halutun lopputuloksen välillä ei ole suuri ja pohja on helpohko. Vaalennusvärihän eroaa muista hiusväreistä niin, että sen alkalisuus on suurempi, jolloin se jaksaa vaalentaa paremmin kuin tavallinen hiusväri. Pigmentin määrä on taas suunniteltu niin, että se taittaa 10. tummuusasteelta keltaisuuden ja sävyttää kevyesti tiettyyn haluttuun suuntaan, ei kuitenkaan liikaa.
Vaalennusaineen ja vaalennusvärin erot pähkinänkuoressa:
Vaalennusväri
- alkalisuus ja reaktiivisuus pienempi kuin vaalennusaineen, hellävaraisempi
- lopputulos luonnollisempi ja pehmeämpi kuin vaalennusaineen
- kyky kevyesti vaalentaa myös jo värjättyä hiusta
- sopii tapauksiin, kun lopputulokselta halutaan luonnollisuutta
- sopii tapauksiin, kun pituus ja latva ei ole vaalennettu liikaa
Vaalennusaine
- ei ole riippuvainen lähtökohdasta
- mahdollistaa tarkemman sävyn ja kirkkauden määrittelyn
- sopii tapauksiin, kun sävyn vivahde halutaan saada tarkasti näkyviin
- sopii tapauksiin, kun pohja on liian tumma tai värjätty käyttääksesi vaalennusväriä
Näillä vinkeillä onnistut vaalennusvärin käytössä:
Tuunaa sävyjä makusi mukaan
Vaalennusvärejä voi sekoitella ja ”maustaa” mixereillä normivärien tapaan. Vaalennusväreissä pigmenttien määrä on kuitenkin hyvin pieni, joten pienet määrät mixeriä vaalennusvärien joukossa tekevät jo paljon. Esimerkiksi 5 % Optiman Pink-mixeriä näkyy jo selkeästi lopputuloksessa. Kauniita murrettuja lopputuloksia saa myös kylmän ja lämpimän värin sekoituksilla. Esimerkiksi Optima 11P + Copper Gold -mixeri antaa kauniin ruusukultamaisen lopputuloksen. Tasaisuutta lopputulokseen saa esim. 11P + 11NO -sekoituksella.
Valitse oikea hapetevahvuus
Hapetteen vahvuus määrittää, kuinka paljon pohja vaalenee ja kuinka paljon pigmentti sävyttää. Toisin sanoen korkeammalla hapetteella saa kirkkaamman lopputuloksen mutta pienemmän taiton, kun taas vastaavasti matalammalla hapetteella tulee syvempi lopputulos mutta voimakkaampi taitto. Hapetteen valintaa miettiessä esim. 6 % vai 9 %, kannattaa miettiä, kumpi näistä elementeistä on tärkeämpi lopputuloksessa, vaalennusteho vai taiton voimakkuus.
Turvaudu vaalennusaineeseen täsmätöissä
Kun taas haluttuna lopputuloksena on tietty tarkka kirkas sävy tai halutaan mahdollisimman viileää ja pastellimaista lopputulosta, vaalennusaine on paras vaihtoehto. Vaalennuksessa on tärkeintä saada vaalennuspohja mahdollisimman tasaiseksi, jonka jälkeen myös sävytys hiuksiin on helppoa. Vaikeimmin hiukset vaalentuvat n. 1-2 cm jälkeen tyvestä. Vaalennus kannattaakin aloittaa ensin n. 2 cm päästä tyvestä ja vaalentaa tyviosa vasta silloin kun muu osa on lähes valmis. Tällöin tyvikasvusta ei tule liian puhdas tai vaalea.
Suosittu värituote vaalennettujen hiusten sävytykseen on Four Reasons Luxima. Sen 8-10-sävyistä saa sekoiteltua monipuolisesti vaaleiden hiusten sävyjä, joita voi murtaa joko pastelliväreillä vaaleampaan suuntaan tai tavallisilla miksereillä syvempään suuntaan.