Vinkki

Näin kierrätät hiustuotepakkaukset

Marika

Valitsemme tuotteisiimme kierrätettäviä pakkausmateriaaleja ja edesautamme pakkausten kierrättämistä pakkausmerkinnöin ja vastuullisuusviestinnän avulla. Tavoitteemme on korvata kaikki muovipakkauksemme kierrätys- ja biomuovilla tai muilla ekologisemmilla pakkausmateriaaleilla vaarantamatta tuotteiden ominaisuuksia ja käyttökokemusta.

Näin kierrätät kaikki hiustuotepakkaukset niin kotona kuin kampaamossa

MUOVI

Muovipakkauskeräykseen voi laittaa kaikki muovipakkaukset, paitsi PVC-muovipakkaukset, jotka tunnistaa merkinnästä 03 sekä pakkaukset, jotka sisältävät vaarallisen aineen jäämiä. Yleisesti ottaen kosmetiikkapakkaukset, kuten shampoo- ja hoitoainepullot, voi laittaa muovipakkausten keräykseen, jos materiaali on suurimmaksi osaksi muovia. Huuhtaise tai pyyhkäise tyhjät pakkaukset puhtaaksi tarvittaessa: sellainen puhtaus riittää, josta ei aiheudu hajuhaittoja. Muovipakkausten korkit ja kannet kannattaa irrottaa; tämä helpottaa pakkausten jatkojalostamista.

METALLI

Hiusvärituubit tulee tyhjentää täysin tuubipuristimella, jonka jälkeen ne voi laittaa pienmetallien keräykseen. Jos metallinen aerosolipullo on täysin tyhjä, eli se ei enää hölsky lainkaan eikä pihise, kun suutinta painetaan, voi sen laittaa metallikeräykseen.

SEKAJÄTE

Sekajätteeseen voi laittaa kaikki vanhentuneet tuotteet, jotka eivät ole vaarallista jätettä sekä muovikäsineet. Myös kaikki hiustuotteiden pumput kuuluvat sekajätteeseen niiden sisältämän metallijousen vuoksi. Jos haluat lajitella pumput tarkemmin, poista pienmetallikeräykseen kuuluva metallijousi ja laita pumppu muovinkeräykseen.

KARTONKI

Kartonkipakkaukset, kuten esimerkiksi värituubien pahvikotelot, pakkauspahvit ja ruskea paperi, voi laittaa kartonkikeräykseen. Litistä pakkaukset ja pakkaa ne sisäkkäin, jotta ne eivät vie turhaa tilaa keräysastiassa. Kartonki sopii yleensä myös poltettavaksi.

PAPERI

Paperinkeräykseen voi laittaa pakkauslistat, kampanjamainokset, asiakaslehdet ja muun paperitavaran.

VAARALLINEN JÄTE

Jos pakkaus ei ole aivan tyhjä, on sen oikea paikka tuotteesta riippuen sekajätekeräys tai vaarallisen jätteen keräys (entinen ongelmajäte). Keräykseen ei saa laittaa vaarallisten aineiden jäämiä, kuten kemikaaleja sisältäviä pakkauksia – toimita vaaralliset jätteet omaan keräykseen. Voit hakea sinua lähimmän vaarallisen jätteen keräyspaikan täältä: www.kierratys.info. Vaarallista jätettä (ongelmajätettä) ovat mm. permanentti- ja väriaineet ja tuotetta vielä sisältävät aerosolipullot (esim. hiuskiinne). Nestemäinen hiusväri on vaarallista jätettä, kuivunut hiusväri sekajätettä. Akut ja paristot kuuluvat myös vaarallisen jätteen keräykseen.

Ilmoitukset
Ilmoita minulle
guest
0 Kommenttia
Inline Feedbacks
View all comments

Huomio!

×

Tätä tuotetta ei voi lisätä enempää ostoskoriin